BALIKESİR / BANDIRMA - 17 Eylül İlkokulu

BİGEP - AKADEMİK ALAN

Haz

Okulumuz 1/F Sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Deniz ALTINTAŞ, İngilizce Öğretmeni Merziye ÖZ rehberliğinde Hayat Bilgisi dersi "Doğada Hayat" teması kapsamında hem hayvan dostlarımızın yuvalarını öğrendiler hem de İngilizce şarkılar söyleyerek hayvan dostlarımızın ingilizce isimlerini öğrendiler.

Blue ile tanışan 1/F sınıfı öğrencileri keyifli bir uygulama gerçekleştirdiler.

Disiplinler arası yaklaşım ile gerçekleştirilen uygulamalarla öğrencilerimizin kalıcı öğrenmelerini destekliyoruz.

Haz

Ock

Okulumuz 1-F Sınıfı öğrencileri "Küçük Filozoflar/ Philosophy  For  Children" Projesi etkinliklerinde Hayat Bilgisi dersinde " İstek ve ihtiyaçları arasındaki farkı ayırt eder." kazanımı kapsamında "Yeşil Şahmeran Masalı/Yeşil Şahmeran Uyaranı" ile P4C Uygulaması gerçekleştirdiler.

Yeşil Şahmeran,  Boncuklu Kertenkele'den bir Hindistan cevizi karşılığında tacı alsın mı, almasın mı?

"Bence alsın, çok beğendi çünkü..."

"Bence almasın, alırsa Hindistan cevizini yiyemediği için Yeşil Şahmeran aç kalacak. Yemek yemeğe ihtiyacı var."

"İhtiyaç nedir?"

" ihtiyaç, alınması çok gerekli şeylerdir. Su, yemek, kıyafet gibi öğretmenim..."

1-F Sınıfı öğrencileri 18.01.2023 tarihinde zoom üzerinden "Yeşil Şahmeran Masalı" kitabının yazarı Handan Belirivermiş ile bir araya gelerek etkinlikler yapacaklar.